Salata de vinete coapte la microunde(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 5200) Se pun vinetele taiate in doua, pe o farfurie intinsa, cu putina apa si se baga la microunde, cu capac. Se lasa 15 minute (la jumatate se intorc, caci cuptorul cu microunde "coace" mai mult marginile exterioare si lasa interiorul cam crud...) Pentru a le inmulti putin si a le da un gust mai dulce se poate adauga si un dovleac fiert si stors, caruia i s-a inlaturat coaja verde. Apoi se lasa putin la racit, cu o lingura se scoate miezul care se pune in robot, cu accesoriul "cutit de plastic". Se bat cu ulei de masline si se sareaza, pipereaza. Se poate pune si brinza de vaci.
Salata de cartofi cu sos de mustar(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1895) Cartofii se fierb in coaja apoi se decojesc si se taie in felii potrivite. Ouale se fierb si se taie in felii. Ceapa se taie inele iar ceapa verde se taie marunt. Castravetele se taie rondele. Se amesteca toate legumele usor intr-un castron.
Iaurtul se amesteca cu mustarul cu sare si piper si se toarna peste salata. Se amesteca usor si se lasa 30-40 min sa se patrunda.
Salata Waldorff(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1441) Merele se decojesc si se taie in cubulete apoi se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu se innegri. Telina se taie in straifuri de aprox. 1 cm. Ananasul se scoate din cutie fara sirop si se adauga la mere, telina si nuci (optional nucile se pot taia). Se face maioneza la care se adauga o lingura de smantina si o lingura de apa. Maioneza se toarna peste ingrediente si se potriveste de piper.
Salata foarte simpla cu ciuperci(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2241) Ciupercile se taie feliute subtiri, castravetii se taie in 4, apoi feliute subtiri, mararul se toaca marunt. Toate ingredientele se amesteca cu maioneza. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se pot adauga 2-3 catei de usturoi dati pe razatoarea mica.
Salata de cartofi cu cascaval(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2769) Cartofii si ouale se fierb si apoi se taie rondele. Castravetii se taie rondele si ardeiul fasii. Porumbul se scurge. Rosiile si merele se taie cubulete. Toate ingredientele se amesteca cu maioneza si se condimenteaza dupa gust.
Salata de primavara(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1517) 1. Se curata toate legumele si verdeturile, se spala bine, in mai multe ape si se taie marunt (dupa preferinta)
2. Se sareaza si se amesteca cu uleiul si cu zeama de lamaie dupa gust
Salata Waldorf(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1876) Toate ingredientele se amesteca cu maioneza. Aceasta compozitie se toarna pe platou de salata si se serveste ornat cu jumatati de nuci.
Salata Tangy(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1478) 1. Intr-un castron se amesteca morcovii, ridichile si cepele verzi 2. In alt vas, separat, se amesteca uleiul si otetul pana cand compozitia devine omogena, dupa care se toarna peste legume, amestecand bine. 3. Se pune compozitia pe platou si, inainte de a fi servita, se presara deasupra busuiocul
1 portie contine: 36 calorii; 0,6 g proteine; 5,9 g carbohidrati; 1,2 g grasimi; 0 mg colesterol; 20 mg de sodiu (fara cel din sare)